Divendres els núvols marxaran, però no del tot

La tarda de divendres es presenta variable, amb grans clarianes però també amb una mescla de núvols alts i baixos residuals. Les temperatures pujaran a la major part del país, sense arribar a la calor tan intensa de dimecres. Dissabte, la nuvolositat tornarà a ser més abundant i augmentarà el risc de pluges.

Actualitzat

Torna l'aire càlid de sud. L'anticicló del Mediterrani i la pertorbació de l'oest d'Irlanda generaran un nou passadís de vent càlid procedent del nord d'Àfrica. No farà tanta calor com dimecres, perquè no hi haurà vent de ponent ni tant de sol. El pas d'una línia d'inestabilitat està portant núvols inofensius en general.

Més sol que núvols. Aquests núvols, presents des de la matinada, han deixat un cel mig tapat durant la primera part del dia. Hi ha alguns registres anecdòtics de precipitació que no van més enllà del mig litre per metre quadrat. Una vegada més, la tarda es presenta amb sol a mig país. Els núvols costaners tindran menys presència i la banda de núvols prims de l'interior avançarà cap al nord-est.  De manera molt ocasional i transitòria, poden caure quatre gotes més.

Temperatures una mica més altes. Els núvols han fet pujar les temperatures mínimes a gairebé tot el país. A la costa, els canvis han estat molt lleus i a la baixa. Les màximes pujaran, però es quedaran lluny de la calorada de dimecres, tot i arribar a unes temperatures similars a 850 hPa, a una alçada aproximada de 1.500 metres. Els valors més elevats del dia es quedaran a tocar dels 30 ºC a Ponent i les Terres de l'Ebre.

Vent de sud. Durant tot el dia bufarà un lleuger flux de sud, que serà localment moderat a la costa nord a partir del migdia.

Al País Valencià la tarda serà de sol. A les Balears, cel més ennuvolat a estones, sense descartar alguna precipitació molt feble i puntual.

I per al cap de setmana...

Es preveu un dissabte més ennuvolat, amb algunes precipitacions poc importants. Diumenge, els núvols tendiran a trencar-se més. L'ambient del cap de setmana serà molt agradable, amb temperatures altes, però no en excés.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut