Divendres d'estabilitat i alguns núvols inofensius

Divendres serà el darrer dia de núvols, per la proximitat d'un altre sistema frontal inofensiu pel que fa a les pluges. L'ambient no serà tan càlid, però serà un descens transitori, ja que de cara al cap de setmana tornarà l'ambient d'estiu, amb calor.

Actualitzat
Aquest divendres, l'anticicló es mou amb determinació des de les Açores cap a França. Al mateix temps, ens arribarà un sistema frontal molt desdibuixat que lliscarà pel Pirineu sense pena ni glòria i que ens portarà núvols prims. Un dia més, persistirà la tramuntana a l'Empordà.

Núvols alts i prims. El dia s'ha llevat serè, però des del migdia es veuen més núvols prims, que al llarg de la tarda creuaran el país i deixaran un cel mig enteranyinat a estones. Cap al vespre, s'haurà aclarit per ponent. De cara a la nit, el cel quedarà un altre cop més serè. A banda dels núvols prims, hi haurà alguns núvols d'evolució cap al Pirineu i nord-est.

Descens tèrmic. Les màximes baixaran una mica en conjunt. Els valors diürns cauran un parell o tres de graus a tot estirar. El descens serà més sensible a la Depressió Central i comarques costaneres de Tarragona. Els valors més alts del dia es quedaran a tocar dels 30 ºC. En canvi, poden pujar una mica cap al nord-est. A primeres hores, les temperatures han caigut fins a 4 o 5 graus en alguns punts del país, sobretot cap a l'oest.

Més tramuntana que mestral. La tramuntana bufarà durant tot el dia, amb cops moderats. El mestral serà més fluix a la tarda però revifarà la pròxima matinada.

I els pròxims dies...

El bon temps continuarà entre nosaltres fins al cap de setmana, en què l'estabilitat serà total, amb sol i calor. Recordeu que diumenge, a les 22.44, entrarem a l'estació astronòmica de la tardor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut