Sant Joan Despí

Divendres de vents forts i temperatures altes causats per la influència d'una pertorbació molt profunda

Catalunya estarà aquest divendres sota la influència d'una molt profunda pertorbació i, al mateix temps molt llunyana, situada al sud de Groenlàndia. El sol només es veurà durant al matí a les comarques costaneres.

Actualitzat
Catalunya estarà aquest divendres sota la influència d'una molt profunda pertorbació i, al mateix temps, molt llunyana situada al sud de Groenlàndia. Viurem una situació de vents de sud-oest, que implicarà vent fort i temperatures altes.

Més núvols que no pas sol. El sol només es veurà durant el matí a les comarques costaneres. Els vents de sud-oest acumularà els núvols al vessant sud del Pirineu, però també arribaran a tota la meitat oest. Les precipitacions es concentraran al vessant sud, amb una cota de neu de 1.800 a 2.200 metres.

Temperatures amunt L'ascens de les temperatures no tindrà fre. Les mínimes pujaran força, més de 5 graus a la meitat nord del país. Les glaçades seran residuals i aïllades. Les màximes tindran una pujada més lleu, però pot arribar a ser de 2 a 4 graus al litoral per la garbinada.

Garbí entre moderat i fort. Durant tot el dia tindrem vent de garbí, de component sud-oest, que es reforçarà durant la segona meitat de la jornada. Les zones on bufarà amb més força serà a les cotes altes del Pirineu, comarques de Girona i façana litoral. Els cops de vent a darrera hora poden superar els 80 km/h.


I els pròxims dies...
La segona meitat de la setmana estarem regits per una gran pertorbació situada molt lluny de casa nostra, que ens portarà nuvolades i vent. Sembla que, de cara al cap de setmana, ens travessarà un front de dubtosa eficiència. Les temperatures de cara al cap de setmana seran força més altes que les de dimarts o dimecres.

Dades obtingudes del Servei Meteorològic de Catalunya, col·laboradors i Meteoclimàtic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut