Llevantada a Palamós (Autor: Jordi Fernández)
Llevantada a Palamós (Autor: Jordi Fernández)

Divendres de llevantada a la costa i a les comarques de Girona

Durant la primera meitat del dia plourà arreu, tret de les comarques de Lleida. Les pluges seran molt abundoses a les comarques de Girona, de la costa i Terres de l'Ebre. A partir de la tarda, les precipitacions aniran cap al mar i les clarianes s'imposaran arreu.

Actualitzat
El temporal de llevant continuarà deixant pluja, neu, ventades i mala mar aquest divendres a Catalunya, però desapareixerà a mitja tarda. Davant d'aquesta situació de llevant, el Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per pluja, neu, vent i estat de la mar.


Emergències ha informat que aquest dijous s'ha acumulat més de 85 litres per metre quadrat a Ulldecona; 69 a Alcanar, 63 a Mas de Barberans i 56 a l'Aldea. Han estat inferior els 18 de Sant Pere de Ribes, els 16 de Vilanova del Vallès o els 10 de Barcelona, al barri del Raval.

Pel que fa a les ventades, segons Emergències hi ha hagut cops de 83 quilòmetres per hora a Torredembarra i Barcelona, a l'observatori Fabra; 79 a Amposta; 75 a Sant Jaume d'Enveja o el Perelló i 64 a Falset.

El telèfon 112 ha rebut fins a les 9 del vespre 111 trucades per l'episodi de vents i pluges.

El temporal dirà adéu al vespre

La borrasca viatjarà cap a les Balears i, a poc a poc, el temporal de llevant remetrà al llarg de la tarda de divendres.



Pluges i nevades fins a mitja tarda
. Durant la primera meitat del dia plourà arreu, tret de les comarques de Lleida. Les pluges seran molt abundoses a les comarques de Girona, de la costa i Terres de l'Ebre.

Les nevades seran intenses al Pirineu oriental, sobretot al Ripollès i al Montseny, amb una cota de neu situada a l'entorn dels 1.000 metres. Es poden acumular gruixos superiors als 50 cm.

A partir de la tarda, les precipitacions s'endinsaran cap al mar. El sol s'obrirà pas entre els núvols a les les comarques de Lleida. De cara al vespre, el cel quedarà més net de núvols.

Mínimes més altes i màximes similars. La pujada de les temperatures matinals serà molt acusada al Pirineu i Prepirineu. Tot Catalunya tindrà temperatura mínima positiva, tret de les zones d'alta muntanya. Pel que fa a les màximes, pujaran a Ponent, per tenir núvols menys compactes o alguna estona de sol, i baixaran a Girona pel vent de nord i per les pluges del dia.

Gregal molt fort i mala mar. Les ventades de nord-est seran molt fortes a tot el territori tret de l'extrem oest del país, amb cops superiors als 80 km/h. El vent minvaran a partir del vespre. la mar estarà molt alterada amb onades que poden superar els 4 metres d'alçada, a qualsevol punt de la costa.
Anar al contingut