Catalunya

Divendres de calor més moderada, a l'espera d'una refrescada general dissabte

El descens de les temperatures començarà fer-se efectiu aquest divendres. Màximes i mínimes poden baixar un parell de graus en general, tot i que es notarà menys a la costa.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'onada de calor s'acaba aquest divendres. En els pròxims dies esperem tot un seguit de canvis que faran baixar els termòmetres i portaran algunes precipitacions. El descens de les temperatures començarà a fer-se efectiu divendres en molts indrets. Màximes i mínimes podran baixar un parell de graus en general, tot i que es notarà menys a la costa. Hi haurà pocs canvis en l'estat del cel: s'acumularan alguns núvols baixos cap al litoral i prelitoral, en principi a Tarragona, tot i que no es poden descartar al final del dia a altres indrets costaners de Barcelona. També esperem nuvolositat d'evolució, de moment poc activa, només capaç de deixar ruixats molt puntuals i febles cap al Pirineu. A banda, poden arribar alguns núvols prims molt trencats per ponent al llarg del dia.

La nit s'espera encara tropical a la costa. Recordem els valors de referència de les temperatures mínimes de dijous:

12 graus a Boí, Das
13 graus a Núria
15 graus a Sort
18 graus a Vic
19 graus a la Seu d'Urgell i Olot
20 graus a Castelldans, Solsona i Sabadell
22 graus a Girona, Cunit, Cabrils, Banyoles, Lleida i Berga
23 graus a Manresa, Amposta i Tarragona
24 graus a Roses, l'Ametlla de Mar, Begues i Cervera
25 graus a Tàrrega
26 graus a Barcelona-Raval i Riba-roja d'Ebre
28 graus a Margalef

Els vents inicials de sud i sud-est deixaran pas al final al vent del sud-oest, indicant el canvi de temps que es prepara per dissabte. Els cops podran ser moderats a l'Alt Empordà.

Al País Valencià i al sud de les Balears es veuran alguns núvols baixos costaners. També arribaran alguns núvols prims molt trencats cap al llevant, però tot plegat no impedirà que hi hagi sensació de sol. Les temperatures pujaran una mica a la costa valenciana i baixaran a l'interior i a les illes.

El cap de setmana, final del túnel de calor

La baixada tèrmica serà molt més notable dissabte i diumenge, quan parlarem d'una davallada important de la calor. Si a les portes del cap de setmana encara tindrem a sobre la isoterma dels 20 graus a uns 1.600 metres d'altura, dilluns a la matinada tindrem la dels 12 o 13 graus. En alguns indrets, com la Vall d'Aran, les temperatures cauran al voltant dels 10 graus. A banda, entre dissabte i diumenge ens creuarà un front que pot reactivar les tempestes. Haurem de seguir quin serà l'abast i la intensitat de les pluges, que afectaran en  punts més enllà del Pirineu, com el nord-est o el litoral, i puntualment ho faran amb força, ajudades per la forta calor acumulada al llarg de l'última setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut