Divendres amb les màximes més altes de l'estiu

A les comarques de Lleida i Tarragona s'ha activat l'avís per perill fort de calor. A la costa no es notarà tant per la marinada. L'ambient serà assolellat, amb cel enteranyinat a Tarragona i Lleida.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'aire càlid pujarà un altre esglaó aquest divendres. Assolirem les màximes més altes d'aquest estiu. El temps seguirà sent anticiclònic, molt estable.

El dia serà assolellat en general, però ja hi haurà més matisos: es mantindrà la possibilitat de núvols baixos del litoral sud. Per altra part, la massa d'aire càlid portarà associats alguns núvols prims que arribaran pel sud al llarg de la segona meitat del dia. Aquests núvols deixaran el cel mig enteranyinat a les comarques de Tarragona i el sud de Lleida.

Les temperatures mínimes pujaran al Pirineu i es mantindran a la resta. Les màximes també pujaran un o dos graus més en alguns indrets, i d'aquesta manera podrem arribar a la barrera dels 40 graus. L'ascens de les temperatures diürnes també es notarà al Pirineu.

El vent del sud i sud-est seguirà bufant amb cops moderats a punts de les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà.

Al País Valencià, arribada de núvols prims que deixaran el cel més enteranyinat. Farà més sol a les Balears. Les temperatures pujaran una mica més.

I els pròxims dies...

El cap de setmana es presenta tranquil, amb una mica més d'espai per als núvols. La calor pot afluixar una mica cap a l'interior. Els mapes indiquen que els termòmetres tornaran a repuntar a principis de setmana. El canvi a un temps més insegur podria arribar durant la segona meitat de la setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut