Tarda de ruixats i menys fred

El dia passa d'una situació del sud-oest descafeïnada a un front atlàntic que portarà ruixats una mica més abundants a la tarda i un nou descens de la temperatura per dilluns

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge tindrà dues fases diferenciades: la primera, marcada pels vents moderats o forts del sud-oest al Pirineu i al nord-est, i per una línia d'inestabilitat que ha tocat el litoral durant el matí. A la tarda arribarà un front atlàntic que obrirà el pas al mestral i la tramuntana a última hora.

Núvols i ruixats

La matinada i el matí ens han deixat núvols abundants i pluja feble i minsa a la façana litoral, principalment dispersa a punts del nord de la costa Daurada, la costa Central i el sud de la costa Brava. També han caigut gotellades al vessant sud del Pirineu i al nord de la Catalunya Central. Però a la major part de Catalunya ha calgut obrir el paraigua.

Al llarg de la tarda es reactivaran els ruixats localment moderats, amb alguna tempesta, a l'eix del Pirineu i el prepirineu, amb tendència a localitzar-se al vessant nord a última hora. La cota de neu ballarà força: pujarà fins als 2.000 metres però acabarà baixant cap als 1.600 al vessant nord. A banda dels ruixats del Pirineu, el desplaçament del front d'oest a est també deixarà alguns xàfec aïllat per l'oest, a la Catalunya Central i, a tot estirar, al prelitoral. Al final del dia els ruixats es retiraran per la costa gironina.

Fred en retirada

El flux càlid s'ha notatde valent a primera hora, amb un ascens notable de la temperatura mínima. Les temperatures matinals han pujat entre 3 i 8º C en general, amb alguns indrets puntuals on l'escalada ha estat de més de 10º C. Les màximes pujaran cap al sud, al prelitoral, a ponent i a punts del nord-est, mentre que a la resta seran semblants a les de dissabte. Esperem alguns valors per sobre dels 22 o 23º C a punts del sud o ponent.

I dilluns...

Presència del mestral i la tramuntana, entre moderats i forts al Camp de Tarragona i a l'Empordà durant el matí. Quedarà més tapat i amb algunes precipitacions matinals a la Vall d'Aran. Hi haurà núvols prims. A la tarda creixeran nuvolades al nord-est, amb possibilitat d'alguns ruixats minsos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut