Tarda amb pocs canvis: sol, núvols prims i núvols d'evolució

Acabem la setmana amb pocs canvis, amb temps anticiclònic però amb una porta oberta a l'arribada de núvols prims i al desenvolupament de nuvolades d'evolució. El risc de ruixats serà mínim. Dilluns, els núvols aniran a menys.

Actualitzat

L'anticicló queda situat sobre el centre d'Europa, i la seva influència arriba a casa nostra. Tot i això, el cel no està assolellat arreu.

Núvols prims i núvols d'evolució

Estem tenint un dia molt similar a dissabte, amb cel canviant, variable en molts indrets. D'una banda tenim núvols alts i mitjos que arriben des del País Valencià, que han deixat el cel enterbolit o enteranyinat, sobretot a les comarques de Tarragona i sud de Barcelona, durant el matí.

A la tarda, aquests núvols abastaran menys territori i es restringiran a l'extrem sud. Al mateix temps creixeran nuvolades al Pirineu i prepirineu. No es descarta algun ruixat cap a l'extrem oest del Pirineu, però en qualsevol cas parlem de fenòmens molt aïllats i minsos, que amb prou forces passaran de mig o 1 mm de pluja acumulada.

Temperatures en ascens

Esperem canvis poc significatius de les temperatures. Les mínimes han pujat entre 1 i 5º C, tret de l'Empordà, on han estat més baixes. Les màximes seran una mica més altes que les de dissabte. Els valors més alts tocaran els 24º C.

I els pròxims dies...

Pocs canvis a curt termini: dilluns amb més sol que núvols i temperatures en ascens. Per dijous sí pot arribar una novetat, en forma de més núvols i ruixats que arribarien des del sud peninsular.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut