Disturbis a Nantes després de la mort d'un jove per un tret de la policia

RedaccióActualitzat

La mort d'un noi de 22 anys a Nantes, l'oest de França, per un tret de la policia en un control ha encès molts ciutadans. Qüestionen la versió policial, que sosté que van disparar quan el jove intentava fugir d'un control, però els testimonis acusen els agents d'extralimitar-se.

El cas, que s'està investigant, ha provocat una onada de desordres la matinada de dimecres, amb cotxes cremats i molts establiments destrossats. Diversos grups de joves han llançat còctels Molotov contra les forces de seguretat i han aixecat barricades als carrers.

Segons les autoritats, la víctima va intentar fugir amb el cotxe que conduïa. Durant la maniobra de marxa enrere va atropellar un dels agents i un altre policia va disparar el conductor, que va morir hores després a l'hospital. Alguns testimonis, en canvi, asseguren que no hi va haver intent de fuga i que la policia va actuar precipitadament.

 

 

Els disturbis han tingut lloc a tres barris de la ciutat: el de Breil, Malakoff i Dervallières. Més de 200 policies s'han mobilitzat per intentar controlar la situació a Nantes.

 

 

El ministre de l'Interior, Gérard Collomb, ha assegurat que es mantindrà el dispositiu de vigilància a la ciutat amb l'objectiu de calmar la situació i evitar nous incidents.

 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Nantes, Johanna Rolland, ha demanat celeritat per esbrinar què ha passat:

"La justícia, amb independència, haurà d'establir ràpidament i amb claredat i transparència què ha passat aquesta nit".

Així mateix, Rolland va tenir paraules de record per al jove mort, la seva família i els veïns del barri de Breil, però també ha reconegut la feina dels bombers i dels homes i les dones que garanteixen la seguretat.

Anar al contingut