La mànega vista des de l'aeroport del Prat (Xavi Cabo)
La mànega vista des de l'aeroport del Prat (Xavi Cabo)
El Prat de Llobregat

Esclat de tardor amb tempestes i mànegues marines davant la costa central

RedaccióActualitzat

Dissabte ha estat un dia de tempestes localment fortes i mànegues marines davant el litoral central del país. N'hi ha hagut fins a cinc al llarg de tot el dia. L'episodi de tempestes ha continuat de matinada, de manera que a fins a primera hora de diumenge s'han registrat quantitats molt abundants.

Han caigut intenses precipitacions en localitats com Rellinars o Vacarisses, al Vallès Occidental, o en Espolla, a l'Alt Empordà. També ha plogut molt en zones del Baix Llobregat, al Baix Ebre i al Montsià, cosa que ha millorat la forta sequera que arrossegava aquesta comarca. S'han registrat algunes calamarsades.

 

Cap a les deu del matí de dissabte, s'ha creat una mànega davant la costa del Baix Llobregat. La mànega s'ha pogut veure des de diversos munipicis, com el Prat i Esplugues. Els nostres usuaris ens han enviat imatges de la mànega.




 

També davant de les costes del Garraf, a la tarda, a prop de Sitges s'han format tres o quatre mànegues sobre el mar que alguns usuaris han recollit i han penjat a les xarxes socials.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per petites incidències, però de moment cap remarcable.

En aquest vídeo de Marta Abad se'n poden veure fins a dues de simultànies:

Anar al contingut