Dissabte arriben els canvis

Aquest cap de setmana el començarem amb força sol i algunes boires. A la tarda arriba un front que deixarà ruixats a ponent i al Pirineu de Lleida, amb neu que anirà baixant dels 1.300 als 700 metres.

Actualitzat
El cap de setmana viurem un canvi de la configuració atmosfèrica: l'anticicló peninsular desapareixerà davant l'embranzida d'una nova pertorbació. La borrasca viatjarà des de l'oest de la Bretanya fins al nord d'Itàlia entre dissabte i diumenge. Aquest moviment comportarà un estat del cel canviant a casa nostra i obrirà les portes al fred cru d'hivern que ens afectarà la setmana entrant.

Dissabte serà un dia amb dues cares: al matí tindrem un cel poc ennuvolat o serè arreu, tret d'algunes zones interiors afectades per bancs de boira. A la tarda, el front associat a la nova borrasca portarà més núvols. El cel s'anirà enteranyinant d'oest a est a mesura que avanci el dia. Al final, estarà més tapat a les comarques de ponent i al nord-oest. En aquest sector podria caure algun plugim, fins i tot algun petit ruixat una mica més abundant al Pirineu de Lleida, sobretot de cara a la matinada. La cota de neu ja haurà baixat al voltant dels 1.000 metres al Pirineu occidental.

Les temperatures màximes i mínimes començaran a baixar una mica en conjunt, segurament de manera més moderada allà on el vent les havia pujat el dia anterior, als dos extrems del país.

Al País Valencià i les Balears, cel variable pel pas d'alguns núvols poc desenvolupats. Baixaran les temperatures mínimes i es mantindran o baixaran una mica les diürnes.

Diumenge, la pertorbació haurà arribat al Mediterrani. El seu trasllat donarà pas als vents de mestral i tramuntana, que tendiran a reforçar-se de nou. La borrasca arrossegarà aire fred i núvols, que acabaran deixant precipitació al vessant nord del Pirineu, sempre amb més quantitat al Pirineu occidental. La cota baixarà dels 1000 metres a cualsevol cota al Pirineu, i al voltant dels 700 metres a la resta. Lluny de l'extrem nord, la nuvolositat no deixarà precipitacions significatives, tret d'algun ruixat cap al nord-est.

Les temperatures matinals no baixaran tant per efecte de la nuvolositat nocturna. Les màximes sí que seran més baixes. El descens més marcat es consolidarà a principis de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut