Wuilly Arteaga, el violinista que s'ha convertit en una de les cares de l'oposició a Nicolás Maduro
Caracas

Disparen al violinista que ha protagonitzat les marxes de l'oposició contra Maduro

Wuilly Arteaga ha rebut l'impacte d'un perdigó a la cara quan la policia ha interceptat una marxa a favor dels 33 nous magistrats designats pel Parlament

RedaccióActualitzat

Wuilly Arteaga, un violinista de 23 anys de Caracas, s'ha convertit en una de les cares de l'oposició a Nicolás Maduro.

Arteaga i el seu violí són habituals a totes les marxes de la dissidència a Veneçuela. Amb la seva música ha manifestat el rebuig al president veneçolà.

 

 

Però en la marxa d'aquest dissabte a Bello Campo, algú ha volgut silenciar Arteaga i el seu violí. Quan Wuilly s'ha plantat tot sol amb l'instrument davant de la Guàrdia Nacional, ha rebut l'impacte d'un perdigó que li ha desfigurat la cara. 

 


 

Un grup de metges voluntaris han atèés Arteaga al mateix lloc dels fets. Després l'han traslladat a un hospital.

Wuilly Arteaga ha estat ferit quan la policia ha interceptat una marxa a favor dels 33 nous magistrats designats divendres pel Parlament, de majoria opositora. Uns magistrats que haurien de substituir els jutges del Tribunal Suprem i que tenen l'oposició del govern de Nicolás Maduro. De fet, ahir ja en van arrestar un.

Durant els disturbis, vuit manifestants més han resultat ferits per les bombes lacrimògenes i els perdigons de goma llançats per la Guàrdia Nacional. Manifestants emmascarats han respost amb pedres i còctels Molotov. 

 

 

Wuilly Arteaga ja ha dit des de l'hospital que aquest tret no l'aturarà i que demà mateix tornarà a ser al carrer.

L'oposició veneçolana ha convocat per dimecres i dijous que ve una nova aturada general per forçar Nicolás Maduro a desconvocar l'elecció de l'Assemblea Nacional Constituent, amb la qual el president vol canviar la Constitució per afavorir el seus interessos.
 

Anar al contingut