Madrid

Disminueix el nombre de morts a la feina, tot i l'increment dels accidents laborals des de començament d'any

Les xifres sobre sinistralitat laboral en els primers mesos del 2006 ofereixen dues cares ben diferents. Per una banda, el nombre d'accidents laborals ha augmentat un 4,6%, amb més de 397.000 accidents fins al maig. Per l'altra, tot i l'augment, hi ha hagut menys morts. En total han perdut la vida 401 treballadors, un 2,9% menys que al mateix període de l'any anterior. A Catalunya l'augment d'accidents ha estat d'un 7,9%.

Actualitzat
Segons les dades del Ministeri de Treball de gener a maig del 2006 hi ha hagut 400.000 accidents que han causat baixa laboral. Cal sumar-hi els anomenats "in itinere", els que es produeixen en el trajecte de casa a la feina, o al revés. En concret, entre gener i maig es van produir 41.960 sinistres d'aquesta naturalesa que van causar baixa en el lloc de treball, xifra que supera en un 8,9% a la registrada el 2005.

Per sectors, el de construcció és on s'ha experimentat l'augment percentual més gran, en créixer el nombre de sinistres un 8,7%, fins a sumar 105.773 accidents. El segueixen el sector serveis i la indústria. L'agricultura, en canvi, és l'únic camp que ha registrat un descens en el seu volum d'accidents. En concret, en aquest sector hi va haver fins a maig un total de 14.979 sinistres, amb una reducció del 5,75% sobre el primer quadrimestre del 2005.

Per comunitats, els accidents laborals amb baixa han augmentat en dotze comunitats autònomes. Madrid lidera les pujades, amb un 13,8% en aquests primers mesos. Catalunya és la tercera comunitat, amb un increment del 7,9% i un total de 70.509 accidents. A banda, el principat és la comunitat que, en nombres absoluts, acumulava fins a maig més sinistres laborals. La comunitat que ha aconseguit reduir més el nombre de sinistres ha estat Galícia, que, amb 19.587 sinistres, ha registrat un descens del 6,32%.
Anar al contingut