Grup de joves consumint alcohol
Grup de joves consumint alcohol
Madrid

Disminueix el consum de drogues entre els joves i el de tabac toca mínims històrics

Per ordre, l'alcohol, el tabac i el cànnabis són les drogues més consumides pels adolescents espanyols

RedaccióActualitzat

Alfonso Alonso, ministre de Sanitat, ha presentat l'Enquesta sobre Ús de Drogues en Estudiants d'Ensenyament de Secundària (Estudes) del 2014/15. L'estudi ha analitzat el consum de 18 substàncies psicoactives entre joves de 14 i 18 anys.

Els resultats són, en línies generals, positius. El consum intensiu d'alcohol i drogues s'ha reduït entre aquest col·lectiu de forma generalitzada. En concret, el consum de tabac ha disminuït i s'ha situat en els seus mínims històrics.

El ministre de Sanitat ha afirmat, en aquest sentit, que la reducció del consum de drogues mostra que si tota la població camina en la mateixa direcció, es poden obtenir molt bons resultats.

No obstant, 8 de cada 10 adolescents afirmen haver begut alcohol alguna vegada i 1 de cada 3 assegura que ha consumit begudes alcohòliques en grans quantitats en l'últim mes. A més, la majoria dels enquestats no mostren la percepció dels riscos que comporta el consum de cànnabis.

Les drogues més consumides pels joves segueixen sent, ordenades de major a menor consum, l'alcohol, el tabac i el cànnabis; a continuació trobem els hipnosedants, la cocaïna, l'èxtasi, els al·lucinògens, les amfetamines, les drogues volàtils i l'heroïna.

L'estudi també mostra que les dones consumeixen tabac, alcohol i hipnosedants en major mesura que els homes.

Aquesta enquesta es publica cada dos anys des del 1994. Tenint en compte les dades d'enquestes anteriors, es pot apreciar que, en l'última dècada, el consum de cocaïna ha baixat un 65% i el de cànnabis, un 33%.

ARXIVAT A:
Tabac
Anar al contingut