Torrent fa una crida a la calma i demana una sortida política i unitària

El president del Parlament diu que s'estan vivint "els moments més foscos de la democràcia"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat un missatge de calma després d'una jornada complicada, amb la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i manifestacions arreu del país.

En un discurs pronunciat aquest diumenge a la nit, Torrent ha anunciat que es posarà a treballar per una sortida política i unitària davant del que ha dit que són "els moments més foscos de la democràcia a Catalunya i al conjunt d'Espanya des del 1978".

"Demà mateix començaré a treballar amb partits, sindicats, entitats i organitzacions rellevants per articular una resposta conjunta i unitària. L'hora és greu, l'excepcionalitat és evident i la causa de la democràcia està per sobre de tot."

Torrent ha insistit en el "front unitari democràtic" que va anunciar aquest dissabte.

"Catalunya necessita la fermesa, el compromís, la dignitat i la diversitat d'aquest Parlament. Posem-hi unitat, intel·ligència col·lectiva; aparquem les discrepàncies, construïm amb esperança. Fem-ho. Fem-ho ara!"

En un discurs de quatre minuts, Torrent ha fet "una crida a la calma i a la responsabilitat de tothom".

"Faig una crida a la calma i a la responsabilitat de tothom, totes les respostes han de ser democràtiques, cíviques i transversals, i necessàriament pacífiques, com hem fet sempre els catalans. No regalem cap victòria a qui no vol que la democràcia venci."

 

 

"Involució democràtica"

Torrent ha denunciat una "escalada de vulneracions" que va tenir un "salt exponencial divendres", en què va provocar un "cop gairebé definitiu a la democràcia espanyola".

El president del Parlament diu que la detenció de Puigdemont demostra que "la set de venjança dels poders de l'Estat és inesgotable".

"Amb aquestes accions no s'està perseguint només persones, sinó que s'està segrestant el conjunt de la voluntat del poble de Catalunya, expressada a les urnes."

Torrent diu que l'Estat "ataca el cor de la democràcia" fent una causa general que posa "en risc els fonaments sobre els quals es va construir Europa".

ARXIVAT A:
InvestiduraRebel·lióGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut