Rigol i de Gispert, en una imatge de l'octubre de 2013 (ACN)
Rigol i de Gispert, en una imatge de l'octubre de 2013 (ACN)
Barcelona

Dirigents d'Unió reclamen preguntar directament sobre la independència en la consulta interna del 14 de juny

El document el signen dirigents com Joan Rigol o Núria de Gispert i està avalat per un miler de militants

Actualitzat

Moviments interns a Unió Democràtica. Dotze membres del comitè de govern del partit han consensuat un document que reclama preguntar explícitament sobre la independència en la consulta interna a la militància del 14 de juny. El document, signat per 1.000 militants, entre els quals dirigents com Joan Rigol o Núria de Gispert, proposa la següent pregunta:

Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea?

El líder del sector sobiranista del partit, Antoni Castellà, membres del govern com Carles Sala i Pep Martorell o diputats com Elena Ribera, Mercè Jou o Maria Assumpció Laïlla també han firmat el text.

Els signants subratllen que les eleccions del 27-S obliguen el partit a posicionar-se clarament sobre el futur nacional de Catalunya "i concretament sobre la seva independència", i asseguren estar disposats a fer-ho "en coherència amb la tradició política" d'Unió i prioritzant els interessos del país.

A més, també recorden que la formació democristiana ha estat i és "una peça imprescindible pel catalanisme polític" i que cal sumar energies i crear sinèrgies per al bé del país.

Anar al contingut