Barcelona

Diputats independents de JxCat preparen una associació a banda del PDeCAT

L'objectiu de l'associació seria impulsar Junts per Catalunya com a moviment polític transversal dins de l'independentisme

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont va avançar dissabte que era convenient impulsar un moviment polític dins de l'independentisme. Aquest iniciativa ja s'està perfilant. De fet, diputats independents de Junts per Catalunya, afins a Puigdemont, ultimen constituir-se en una associació política a banda del PDeCAT. L'objectiu: impulsar JxCat com a moviment polític transversal, sempre tenint en compte l'aspiració independentista.

Promouen aquesta associació 18 diputats, més de la meitat del grup parlamentari de Junts per Catalunya, que té 34 escons. Encara falten alguns apartats per concretar aquest moviment, del qual Carles Puigdemont ja estaria informat.

I és que el PDeCAT no vol eleccions. Per això, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha alertat i ha reivindicat el paper de la formació davant de nous projectes:

"Crec que no és plantejable per part de ningú que nosaltres poguéssim renunciar a aquest bagatge polític i a aquest actiu polític que ara mateix representa el PDeCAT."

Els detalls de la nova associació es podrien acabar de definir a Brussel·les, aprofitant que dimecres s'hi reuneix el ple del grup parlamentari de Junts per Catalunya.

Els impulsors d'aquesta iniciativa, com Elsa Artadi, Eduard Pujol o Agustí Colomines -que no és diputat però sí que va ser un dels cervells de la candidatura de JxCat-, estan enllestint els estatuts i el manifest fundacional de l'associació, que podria constituir-se els pròxims dies.

Notícia relacionada: Puigdemont assegura que "no seria cap tragèdia que hi hagués eleccions"

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut