Els diputats danesos Pelle Dragsted, Eva Flyvholm i Magni Arge (ACN)
Els diputats danesos Pelle Dragsted, Eva Flyvholm i Magni Arge (ACN)

Diputats danesos visiten Forcadell, Cuixart i Romeva, i denuncien un "judici polític"

RedaccióActualitzat

Una delegació de diputats danesos ha visitat aquest divendres Jordi Cuixart i Raül Romeva a la presó de Lledoners. Dijous ja havien visitat Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric.

Són Pelle Dragsted, portaveu d'afers democràtics de l'Aliança Roja-Verda; Eva Flyvholm, portaveu d'Exteriors de la mateixa formació, i Magni Arge, diputat al Parlament danès per les illes Fèroe.

Els parlamentaris s'han mostrat preocupats pel judici que hauran d'afrontar els dirigents independentistes i han denunciat el perill que suposa per a Europa fer cas omís de la situació de Catalunya. Dragsted denuncia el fet que un estat "resolgui problemes polítics empresonant els seus adversaris".

"Altres països podrien fer el mateix, i, per tant, això no és un problema per Espanya, és un assumpte europeu."

A la sortida de Lledoners, Dragsted ha assegurat han vist Cuixart i Romeva forts, "però conscients de la situació i preocupats pel judici". Ha explicat que els han visitat per donar-los "suport" i, alhora, poder traslladar al seu país el que han vist.

Dragsted ha denunciat que els líders catalans afronten un "judici polític".

"No són delinqüents i és molt fort que els visitem en una presó, els hauríem de visitar al Parlament, on el poble català va decidir que estiguessin."

El diputat danès ha recordat que alguns d'ells van participar com a vigilants internacionals l'1-O i diuen que se'ls imputen unes acusacions "que són mentida".

"Vam ser testimonis de com la població volia votar de manera pacífica, i les acusacions de rebel·lió són absurdes."

Segons Dragsted, l'única violència existent aquella jornada va ser la policial, que ha qualificat de "brutal i inacceptable".

"Si hi hagués justícia real en aquest país, haurien de ser la policia i els responsables d'aquelles actuacions els que estiguessin a la presó."

Els diputats estan estudiant fer d'observadors internacionals en el judici contra el procés i unir-se així a un grup d'eurodiputats que recentment també van anunciar que demanarien a l'estat espanyol ser al judici.

Sopar groc a Horta

La delegació danesa ha assistit aquesta nit al sopar groc que, en solidaritat amb els presos i els exiliats, s'ha fet al barri d'Horta, a Barcelona, just quan s'ha complert el quart aniversari del 9N.

A l'acte hi han participat l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'exvicepresidenta Joana Ortega, tots dos inhabilitats per la consulta. També hi havia el diputat d'Esquerra Republicana Gerard Gómez del Moral i familiars dels dirigents independentistes empresonats.

 

 

Mas ha qualificat el 9N de tret de sortida d'una cursa dura i llarga, i ha reivindicat el valor de la seva abraçada, aquell dia, amb el llavors diputat de la CUP David Fernàndez.

Visita a Forcadell

Els diputats danesos han anat a Lledoners després de visitar dijous l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésCarme ForcadellRaül RomevaJordi Cuixart
Anar al contingut