Article al diari "Frankfurter Allgemeine" (ACN)
Article al diari "Frankfurter Allgemeine" (ACN)

Diputats alemanys demanen una mediació europea entre Catalunya i Espanya

Un eurodiputat del partit de Merkel recomana a la Unió Europea que aposti per la mediació

RedaccióActualitzat

Veus polítiques alemanyes comencen a demanar una mediació entre Catalunya i Espanya. I per primer cop ho fa algú del partit d'Angela Merkel, la CDU. L'eurodiputat Elmar Brok, amb un pes específic a la formació, assegura que la sortida al conflicte passa pel diàleg amb Europa en el paper de mediador.

En un article del diari conservador "Frankfurter Allgemeine" exposa aquesta tesi. Parlen amb Elmar Brok i altres representants polítics, com l'eurodiputat socialdemòcrata alemany Arne Lietz.

Brok recomana a la UE que digui a Espanya que estan preparats per mediar si els ho demanen. L'única condició que hi posa, però, és l'acceptació dels catalans de mantenir-se com a part d'Espanya.

"Ens hem de preocupar que ningú negui aquesta possibilitat."

Brok creu que, si les dues parts estan d'acord, els presidents de la Comissió i el Consell Europeu, Jaen-Claude Juncker i Donald Tusk, haurien de proposar un mediador. La posició de l'eurodiputat no té consens dins de la CDU. Hi ha altres membres del partit que es mostren contraris a la mediació.

No a la independència

Brok puntualitza, però, que la mediació no ha de portar a la independència. És la condició que posen les veus consultades pel "Frankfurter Allgemeine"

"Oblidin-se de l'objectiu de la independència."

L'eurodiputat socialdemòcrata alemany Arne Lietz diu que comparteix l'opinió de Brok. En una línia similar al líder dels verds alemanys, Robert Habeck ha dit al mateix diari troba que té "tot el sentit" el que proposen Lietz i Brok, sempre que quedi clar que Catalunya no es pot separar.

L'acord, doncs, passaria per un grau més gran d'autogovern. Brok, de fet, és president de l'organització Unió Europea de Federalistes, que demana una Europa més federal.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut