Operació Marihuana a Barcelona, el Vallès i el Maresme
Operació Marihuana a Barcelona, el Vallès i el Maresme
Barcelona

Dinou detinguts, 1.361 plantes de marihuana i 5 quilos d'haixix decomissats a Barcelona, el Vallès i el Maresme

Desarticulada una organització dedicada a la distribució i al cultiu de marihuana a l'interior d'habitatges i establiments

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització dedicada a la distribució i al cultiu de marihuana a l'interior d'habitatges i establiments de Barcelona, el Vallès i el Maresme. Hi ha 19 detinguts i els Mossos han intervingut 1.361 plantes de marihuana i cinc quilos d'haixix. També s'ha comissat força munició i armes de foc.

La investigació va començar al juny, quan es van localitzar prop 2.000 plantes de marihuana en un domicili de Terrassa i es va detenir tres persones. Això va permetre identificar aquest grup, que distribuïa la droga a una associació cannàbica de Barcelona i possiblement també al mercat europeu, segons els Mossos.

Divendres passat de matinada, els agents van fer 12 entrades i escorcolls que van acabar amb la detenció de 19 persones i la investigació de 4 més. Això va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana i localitzar droga valorada en uns 250.000 euros. Els agents també van comissar armes, munició, vehicles de luxe, joies i més de 140.000 euros en efectiu.

Pel que fa als escorcolls, se'n van fer dos a Canet de Mar, dos a l'Ametlla del Vallès, un a Dosrius, un a Sant Pere de Vilamajor, dos a Lliçà d'Amunt, un a Caldes de Montbui i tres a Barcelona.

Dels 19 detinguts, 7 han ingressat a la presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs. Estan acusats d'un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut