Eurocopa

Dinamarca es desfà de la dèbil Bulgària i manté intactes les opcions de classificar-se

Dinamarca no ha tingut cap problema per desfer-se d'una de les seleccions més dèbils d'aquesta Eurocopa, Bulgària, per 2-0. Els danesos han dominat durant tot el partit i, en el minut 43, Tomasson ha inaugurat el marcador aprofitant una bona assistència de Jorgensen. En la represa, el partit ha decaigut molt i no ha estat fins a l'últim minut quan Gronkjaer, després d'una gran paret, ha completat la seva bona actuació amb el 2-0 definitiu. Dinamarca manté intactes les opcions de classificar-se per als quarts de final amb quatre punts, mentre que Bulgària és la segona selecció eliminada després de Rússia.

Bulgària i Dinamarca han jugat al Municipal de Braga, l'estadi que té el marcador electrònic més gran d'Europa, però sense graderies darrere les porteries. Els millors homes de la primera meitat han estat els danesos Gravessen i Tomasson. Ells han fabricat la primera ocasió clara, que el davanter del Milan no ha sabut culminar. Una errada clamorosa del porter Soerensen ha estat a punt d'aprofitar-la Hristov per inaugurar el marcador. Però del possible 1-0 s'ha passat al 0-1. Una gran combinació entre Gravessen i Sand l'ha materialitzat, de gust, Tomasson en el primer gol, en el minut 44. John Dahl Tomasson ha rematat amb el porter búlgar batut. En la segona meitat, Dinamarca s'ha dedicat a especular amb el resultat, però Bulgària ha estat innocent en els seus atacs, com en un xut de Jankovic. Els búlgars s'han enfadat molt amb l'arbitratge i, fruit de les protestes, Stilian Petrov ha estat expulsat. Ja en el temps afegit ha arribat el 0-2, obra de Gronkjaer, després d'una bona paret amb Tomasson. Dinamarca s'haurà de jugar l'accés a quarts contra Suècia en l'última jornada, mentre que Bulgària s'ha convertit en la segona selecció matemàticament eliminada després de Rússia.