Barcelona

Dimiteixen les executives d'Unió del Vallès Occidental i del Garraf

Duran i Espadaler ho encaixen amb "dolor" però destaquen que també hi ha gent que entra

RedaccióActualitzat

Més dissolucions d'executives comarcals d'Unió Democràtica. Cauen l'executiva del Vallès Occidental i també la gestora del Garraf. S'afegeixen a la del Berguedà, que va plegar ahir, i a les intercomarcals de Barcelona ciutat i les Terres de l'Ebre.

Els representants de les poblacions de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Palau-solità i Plegamans, i Barberà del Vallès, i també el president de l'Executiu Comarcal del Vallès Occidental han presentant la seva dimissió irrevocable. Les dimissions es basen en les profundes discrepàncies ideològiques amb l'actual direcció del partit. A través d'un comunicat, estan d'acord amb el caràcter plebiscitari del 27-S i amb la defensa de la independència, i mostren el seu suport al projecte polític del president de la Generalitat, Artur Mas.

Al Garraf, la gestora democratacristiana s'ha dissolt pel mateix motiu, després de la dimissió del 84% dels seus membres. La gestora plega pel "malestar general" que ha provocat el fet de no donar suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre i l'obertura d'expedients disciplinaris als crítics amb l'actual direcció del partit, segons expliquen en un comunicat. D'aquesta manera, els representants locals de Sitges, Olivella, Cubelles i Sant Pere de Ribes, així com el president de la gestora de la comarca del Garraf, han decidit presentar la dimissió.

Duran i Espadaler destaquen que també hi ha gent que entra

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès, en declaracions a Antena 3, que encaixa "amb dolor" la dissolució de diverses executives territorials d'UDC. Amb tot, tant Duran com el secretari general del partit, Ramon Espadaler -en una entrevista a Ràdio 4-, han remarcat que la direcció de la formació té l'aval de la militància expressada a la consulta interna i han recordat que també hi ha molta gent que s'incorpora a Unió. Espadaler ha dit que la porta del partit és oberta per sortir i per entrar i que, des que van trencar la federació amb Convergència, Unió creix.

Segons Duran i Lleida, "l'important són els electors i si hi ha una franja de ciutadans que volen una força catalanista que expressi amb moderació les posicions, no sigui independentista, i sigui capaç de trobar una solució a un problema polític que ara simplement té respostes judicials". El líder d'UDC ha assegurat que "no el sorprèn" que es produeixin aquestes dissolucions tenint en compte el resultat de la consulta interna, però ha assegurat que la marxa de les direccions d'aquests territoris "no significa que la militància en el seu conjunt marxi, malgrat que part de la militància sí". Duran ha assenyalat que, "més enllà del dolor que em produeix veure com hi ha gent que marxa i com es fractura el partit, hi ha gent que entra."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut