París

Dimiteixen els presidents d'EADS i Airbus

El president del consorci aerospacial EADS, Noel Forgeard, i el de la seva filial i fabricant d'avions Airbus, Gustav Humbert, han dimitit dels seus càrrecs, segons han anunciat les dues firmes en un comunicat. La dimissió dels dos dirigents succeeix en plena crisi pel retard d'Airbus en la construcció de l'avió gegant A-380, que suposarà importants pèrdues econòmiques en els propers anys. Els dos empresaris seran substituïts per Christian Streiff, en el cas d'Airbus, i Louis Gallos, a EADS.

Actualitzat

En el cas de Forgeard, el seu nom s'ha vist esquitxat per les notícies sobre la venda de les seves accions d'EADS abans que s'anunciés el retard en l'A-380, tot i que el fins avui màxim dirigent del consorci aeroespacial sempre ha negat que disposés d'informació privilegiada.

La situació va esdevenir més compromesa quan la premsa va publicar que Forgeard, tres dels seus fills i tres directius d'EADS havien venut "stock options" que, en el cas del president de la companyia, arribaven als 2,5 milions d'euros. Forgeard s'ha vist obligat a donar tot tipus d'explicacions negant sempre la informació privilegiada. Aquest diumenge ho ha tornat a fer.

Per la seva banda, Gustav Humbert sí que ha assumit que la seva sortida es deu al retard en el programa de l'A-380. "Ha creat un problema als nostres clients, accionistes i empleats. He d'assumir la meva responsabilitat i presentar la dimissió", ha declarat.

El nou president d'Airbus és Christian Streiff, de 51 anys, que procedeix del fabricant francès de materials de construcció Saint-Gobain. Per la seva banda, el copresident d'EADS és Louis Gallois, de 62 anys, que fins ara presidia l'empresa ferroviària pública francesa (SNCF).

Les decisions anunciades pretenen buscar un equilibri entre francesos i alemanys, ja que s'ha mantingut l'estructura de presidència executiva bicèfala a l'EADS.

Suport governamental

El ministre d'Economia francès, Thierry Breton, ha dit que l'executiu gal dóna suport a la decisió dels accionistes industrials d'EADS per afavorir un canvi a la direcció del grup aeroespacial. L'estat francès té el 15% de les accions d'EADS. 

Anar al contingut