Lucía Figar, consellera d'Eduació a Madrid
Lucía Figar, consellera d'Eduació a Madrid
Madrid

Dimiteixen els dos consellers de la Comunitat de Madrid imputats per la trama Púnica

Salvador Victoria, conseller de Presidència, i Lucía Figar, consellera d'Educació, han dimitit dos dies després de ser imputats per presumpta corrupció urbanística

RedaccióActualitzat

Els dos consellers de la Comunitat de Madrid imputats per la trama Púnica, Salvador Victoria i Lucía Figar, han dimitit dos dies després de ser imputats en aquest cas de corrupció urbanística a Madrid. 

Salvador Victoria, conseller de Presidència, i Lucía Figar, la consellera d'Eduació, han dimitit per no entorpir en el seu partit de cara als possibles pactes per a la formació del nou govern.

En el rerefons hi ha les converses del PP amb Ciutadans per donar suport a la investidura de Cristina Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid. 

Tot i això, el conseller Victoria ha reiterat la seva honestedat política i de gestió en càrrec públic. Per la seva banda, la consellera Figar ha manifestat que no es vol aferrar al càrrec i que renuncia a qualsevol mena d'aforament.

Victoria i Figar  van ser imputat dimarts passat, juntament amb altres membres del govern de Madrid, pel jutge de l'Audiència Nacional Eloi Velasco, que investiga el "cas Púnica", que va comportar la presó del número dos d'Esperanza Aguirre, Francisco Granados.

En el cas de Figar, el jutjat d'instrucció número 6 investiga contractes per valor de 80.000 euros que la seva conselleria va signar amb Madiva, una de les empreses del presumpte beneficiari de la trama Púnica, Alejandro de Pedro, i EICO per millores en el posicionament "online" i per a la creació d'una pàgina per estudiants estrangers, www.studyinmadrid.es, que recollia tota l'oferta educativa de la comunitat.

 

Anar al contingut