Washington

Dimiteix l'assessor de seguretat de Donald Trump per les seves relacions amb Rússia

L'exgeneral Michael Flynn hauria fet gestions amb l'ambaixador rus abans d'assumir el càrrec i no hauria informat dels seus estrets contactes amb el Kremlin

RedaccióActualitzat

Més problemes per a Donald Trump i un altre cop amb l'ombra de Rússia com a rerefons. Michael Flynn, nomenat fa poques setmanes com a assessor nacional de seguretat del govern de Trump, s'ha vist obligat a dimitir pels seus vincles amb Rússia, que estaven posant en entredit si l'exgeneral podia continuar en el càrrec.

Flynn va fer gestions diplomàtiques amb l'ambaixador rus al desembre, abans que el nou govern Trump prengués posessió, fet que està prohibit. En aquestes trobades haurien parlat del possible aixecament de les sancions econòmiques dels Estats Units a Rússia.

Flynn ho havia negat al vicepresident Mike Pence, però les converses es van interceptar i gravar i les transcripcions han provat que Flynn i l'ambaixador van tractar de les sancions. També se l'ha criticat molt pels estrets contactes que ha tingut prèviament amb el Kremlin.

En les darreres hores ja s'havia apuntat la possibilitat que Flynn dimitís i la Casa Blanca havia dit que el president Trump estava avaluant la situació. Flynn ja té substitut: es tracta del també exgeneral Keith Kellogg.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut