Montcada i Reixac

Dimiteix l'alcalde socialista de Montcada i Reixac després de ser vinculat al "cas Pretòria"

L'alcalde de Montcada i Reixac ha dimitit al·legant raons personals. Ha desvinculat la seva dimissió amb el sumari del "cas Pretòria" tot i que hi surt citat. L'alcalde ha admès haver-se reunit amb els principals imputats de la trama com Luigi o Bartomeu Muñoz, però nega que hi parlés de temes urbanístics.

Actualitzat
L'alcalde socialista de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va negar dilluns en un comunicat qualsevol vinculació urbanística del municipi amb els imputats en el "cas Pretòria", després de l'aparició del seu nom en el sumari, que es va fer públic la setmana passada.

En el comunicat, l'alcalde es mostrava "indignat" per algunes de les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació que el relacionen amb el "cas Pretòri"a i que relacionen la seva possible marxa del consistori amb la seva vinculació amb la trama de corrupció urbanística. "El meu nom apareix en el sumari, però no hi ha hagut cap vinculació urbanística entre el municipi i els imputats en el cas", assenyalava Arrizabalaga.

L'alcalde afegia que "és cert que m'he reunit amb Bartomeu Muñoz [exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, imputat en el cas] per temes comuns dels dos municipis, és part de les obligacions d'un alcalde tenir relacions fluides amb els màxims representants de les poblacions de l'entorn".

Arrizabalaga també admetia haver-se reunit amb Luis García, "Luigi", presumpte cervell de la trama, de la mateixa manera que s'ha relacionat amb altres milers de persones en els onze anys que ha estat alcalde, encara que assegurava desconèixer els negocis d'aquell, i afirmava tenir la consciència tranquil·la. Per aquesta raó, assenyalava que l'aparició del seu nom en el sumari del "cas Pretòria" no tindria cap influència sobre la decisió que havia de prendre ara o en el futur, sobre el seu futur al consistori.

"Tinc la consciència molt tranquil·la. Fa 15 anys que la ciutadania de Montcada i Reixac em va donar la seva confiança per treballar en aquest municipi, primer com a regidor i des de fa 11 anys tinc l'honor de ser alcalde", afegia Arrizabalaga. "Durant tot aquest temps la meva única obsessió ha estat millorar la ciutat, amb encerts i també amb errors, però no tinc res a amagar."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut