Rosa Valdeón, en una imatge de l'1 de setembre (EFE)
Rosa Valdeón, en una imatge de l'1 de setembre (EFE)
Zamora

Dimiteix la vicepresidenta del govern de Castella i Lleó, enxampada conduint beguda

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta i portaveu de la Junta de Castella i Lleó, Rosa Valdeón, ha dimitit dels seus càrrecs després de triplicar la taxa d'alcohol permesa en una prova que se li va fer dissabte a la nit.

Valdeón ha presentat davant del presidente de la Comunitat, Juan Vicente Herrera, la seva renúncia irrevocable. Ho ha fet després d'una roda de premsa on ha admès l'error i ha demanat disculpes, però ha explicat que no prendria cap decisió sense parlar amb Herrera. Finalment, ha dimitit.

Va fregar les rodes d'un camió

Valdeón, que també és consellera d'Ocupació i membre del Comitè Executiu Nacional del PP, va ser retinguda per la Guàrdia Civil a Morales de Toro, a la província de Zamora. La van parar a primera hora de la nit quan circulava per l'N-122.

En el primer test d'alcoholèmia va donar 0,77 mil·ligrams per litre d'aire expirat i en el segon, 0,72 mg. La Guàrdia Civil li va immobilitzar el vehicle. Aleshores, Valdeón va avisar una grua i una persona de confiança perquè la recollís.

La taxa màxima permesa és de 0,25 mg. A partir de 0,60, la conducció sota els efectes de l'alcohol està considerada un delicte contra la seguretat viària.

El primer incident va passar una hora abans que la retinguessin, a l'A-6, l'autovia del nord-est, al terme municipal d'Espinosa de los Caballeros, a la província d'Àvila. Al quilòmetre 118, el cotxe que conduïa Valdeón va fregar una de les rodes d'un camió quan intentava avançar-lo. El camioner va haver de fer una maniobra brusca.

El camioner va intentar cridar l'atenció de la vicepresidenta, sense aconseguir-ho, però sí que va poder apuntar-se la matrícula. Gràcies a això, la van poder localitzar més tard a Morales de Toro.

De moment, el jutjat de Toro porta les diligències, però, com que Valdeón és aforada, si finalment s'inicia un procés en contra seva, el portaria el Tribunal Superior de Castella i Lleó.

Es dóna el cas que Valdeón va criticar públicament la decisió del seu partit de designar l'exministre José Manuel Soria per ocupar un alt càrrec del Banc Mundial.

Anar al contingut