Londres

Allau de dimissions al govern a l'ombra del líder laborista, Jeremy Corbyn, després del Brexit

Arran del Brexit, molts dels membres del partit intenten pressionar el seu cap perquè renunciï al càrrec, segons informa la BBC

RedaccióActualitzat

El terratrèmol del Brexit al Regne Unit està provocant una profunda esquerda dins del Partit Laborista. El seu líder, Jeremy Corbyn, ha destituït un dels seus ministres a l'ombra, el responsable d'Exteriors, Hilary Benn, que, segons la premsa britànica, estaria preparant un cop per fer-lo fora. La decisió, però, encara ha agreujat més la crisi en el partit i la meitat de l'equip de govern a l'ombra també hauria dimitit en solidaritat amb Benn, segons informa la BBC.

Moltes veus acusen Corbyn de no haver fet una campanya prou contundent a favor de quedar-se a Europa i li demanen que es retiri. De fet, dimarts el líder laborista s'enfrontarà a un vot de confiança del seu partit.

La cap de política sanitària dels laboristes, Heidi Alexander, -una de les dimissionàries- ha reclamat obertament en un comunicat la renúncia de Corbyn dirigint-se d'aquesta manera al mateix cap laborista: "Per molt que respecti els teus principis, no crec que estiguis capacitat per oferir al teu país les respostes que necessita i crec que cal un canvi de lideratge a l'hora de formar un nou govern."

Entre els dimissionaris també hi ha la responsable de Transports, Lilian Greenwood, la de Joventut, Gloria de Piero, la d'Educació, Lucy Powell, el de Medi Ambient, Kerry McCarthy i el portaveu per a Escòcia, Ian Murray.

Malgrat les crides del seu mateix partit, però, Jeremy Corbyn no pensa plegar. En un comunicat difós aquest matí per "The Guardian", el líder del Partit Laborista reitera que continuarà en el càrrec tot i l'onada de dimissions de la seva formació. "No hi haurà dimissió per part d'un líder elegit democràticament i que té un fort suport dels afiliats", subratlla Corbyn.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut