Barcelona

Dimiteix la directora de l'Institut Català de l'Acolliment arran de la crisi de les adopcions al Congo

La directora de l'Institut Català de l'Acolliment, Rosa Bertran, ha presentat la dimissió. Bertran assegura que el motiu és que l'Estat va envair competències exclusives de la Generalitat en matèria d'adopcions internacionals, en l'afer de les sis famílies catalanes que van quedar retingudes al Congo. La Generalitat assegura, per la seva banda, que ha perdut la confiança en Rosa Bertran, perquè havia pres decisions sense comunicar-les als seus superiors.

Actualitzat

Rosa Bertran assegura que el govern espanyol ha practicat un intervencionisme centralista en el cas de les sis famílies adoptants, perquè l'ambaixada espanyola es va negar a donar el visat d'entrada a l'Estat als infants. Bertran explica que va demanar, sense aconseguir-ho, que la Generalitat sol·licités el cessament de qui havia menyspreat les famílies i les autoritats catalanes.

La Generalitat manté que la causa del relleu és que ha perdut la confiança en Rosa Bertran per una manca de comunicació envers els seus superiors, del Departament de Benestar i Família. La Generalitat ja té a punt la nova directora de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció: serà Gloria Langreo. El govern assegura que vol millorar les polítiques en matèria d'adopcions internacionals i oferir a les famílies catalanes processos més eficaços, ràpids i segurs.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut