esbós de l'artista català Joan Miró, pertanyent a la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, que ha desaparegut.
esbós de l'artista català Joan Miró, pertanyent a la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, que ha desaparegut. (Foto: EFE)
Palma de Mallorca

Dimiteix la directora de la Fundació Miró de Mallorca per la desaparició d'una pintura del 1975

La directora de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, Elvira Cámara, ha presentat la dimissió després que ha desaparegut una maqueta de l'artista català del fons del centre, una pintura assegurada amb 450.000 euros.

RedaccióActualitzat
La directora de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, Elvira Cámara, ha presentat la dimissió després que ha desaparegut una maqueta de l'artista català Joan Miró del fons del centre, la pintura "Maqueta per a Gaudí XVIII i XIX", realitzada el 1975 .
 
Cámara, que va ser nomenada directora d'aquesta Fundació a finals del 2011, coneixia des de feia mesos la desaparició de l'obra, que es trobava en itinerància, ja que el gener del 2012 va rebre un correu electrònic en que la informaven del succés. En la roda de premsa que ha ofert aquest divendres, acompanyada del tinent d'alcalde de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, la directora ha justificat el fet de no haver informat abans de la desaparició perquè estava "plenament convençuda" que l'obra es trobava a la Fundació.
 
Gilet ha explicat que la pèrdua de l'obra, assegurada amb 450.000 euros, es va detectar durant els preparatius d'una altra exposició entre finals del 2011 i principis del 2012, de manera que "els fets succeeixen abans de l'arribada de Cámara a la Fundació", segons ha assenyalat .
 
La directora, quan va rebre el correu electrònic que la informava de la pèrdua de l'obra, va iniciar una exhaustiva recerca, si bé no va comunicar l'incident a Gilet fins al 27 d'agost, per la qual cosa el tinent d'alcalde ha presentat aquest mateix divendres una denúncia davant la Policia Nacional .
 
Cámara ha explicat que se sap que aquesta obra havia viatjat a Sant Sebastià per participar en una exposició. També hi ha el registre d'entrada de la maqueta a la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca.
 
"A la vista dels fets he considerat la meva responsabilitat de presentar la meva dimissió davant la Comissió de Govern. Insisteixo que la meva responsabilitat, sobretot, ha estat per excés de zel i de bona fe "en els treballadors de la Fundació", ha manifestat Cámara, que ha afegit que no va comunicar abans la pèrdua per evitar un perjudici a la mateixa Fundació.
Anar al contingut