Madrid

Dimiteix en bloc el consell d'administració de Banc Madrid per facilitar la investigació

La decisió pretén facilitar la investigació després que la matriu de Banc Madrid, Banca Privada d'Andorra, ha estat intervinguda pel govern andorrà

Actualitzat
El Consell d'Administració de Banc Madrid ha dimitit a la sessió extraordinària d'aquest dimecres, per facilitar les feines d'investigació. El Banc d'Espanya ha intervingut l'entitat de manera preventiva, després de la intervenció de la seva matriu andorrana, Banca Privada d'Andorra (BPA).

El consell d'administració ha decidit, per unanimitat i en bloc, presentar la dimissió "en defensa dels interessos dels empleats i clients" i per facilitar la feina dels interventors. L'entitat ha enviat un missatge de tranquil·litat als clients i ha assegurat que hi ha una "garantia afegida" de transparència.

El Banc d'Espanya anunciava dimarts la intervenció de Banc Madrid, després que el govern d'Andorra intervingués BPA, controlada per la família Cierco, i després de rebre una notificació dels Estats Units que posa l'entitat en el punt de mira en matèria de blanqueig de capitals.

Banc Madrid s'ha desmarcat de qualsevol relació amb aquestes sospites. "Malgrat la pertinença a un mateix accionista, BPA i Banc Madrid són dues entitats independents. Cadascuna té les seves pròpies estructures operatives, que es desenvolupen amb marcs regulatoris i legislatius diferents: els d'Andorra i els d'Espanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut