Berlusconi continua superant tots els entrebancs judicials que acumula. (Foto: Reuters)
Berlusconi continua superant tots els entrebancs judicials que acumula. (Foto: Reuters)
Milà

Dimiteix el president del Tribunal d'Apel·lació que va absoldre Berlusconi en el "cas Ruby"

Enrico Tranfa deixa el càrrec com a gest de protesta contra la decisió majoritària dels altres membres del tribunal

RedaccióActualitzat

Silvio Berlusconi continua superant els obstacles de la justícia. Fa tres mesos, l'exprimer ministre aconseguia l'absolució en relació amb l'anomenat "cas Ruby", un escàndol d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors. Una de les conseqüències ha estat la dimissió del president del Tribunal d'Apel·lació de Milà. Enrico Tranfa deixa el càrrec per simbolitzar el seu desacord amb la decisió majoritària dels altres dos membres del tribunal.

Hi ha qui diu que al darrere d'aquesta decisió de Tranfa hi ha pressions polítiques, penediment d'última hora o potser mala consciència. Sigui com sigui, el president del Tribunal d'Apel·lació ha presentat la dimissió immediatament després de la firma de les motivacions de la sentència escrita de l'escàndol "Ruby". El magistrat plega perquè no està d'acord amb els altres dos jutges Ketty Locurto i Alberto Puccinelli. En primera instància, Il Cavaliere havia estat condemnat a set anys de presó. Després va apel·lar i el van absoldre. Les motivacions, difoses aquest dijous, diuen que hi va haver prostitució però que no està provat que Berlusconi conegués l'edat de la menor Ruby.

Enrico Tranfa té 70 anys, en fa 38 que es dedica a la justícia i dimiteix com a president del Tribunal d'Apel·lació, quinze mesos abans de la seva jubilació. Silvio Berlusconi compleix ara una pena de serveis socials per la condemna a un any per frau fiscal arran de l'anomenat "cas Mediaset". La condemna implica que l'expresident del govern italià no pot sortir de casa seva ni de la província de Milà des de les onze de la nit fins les sis del matí.

Anar al contingut