Roda de premsa de Pedro Antonio Sánchez per anunciar la seva dimissió com a president de Múrcia
Roda de premsa de Pedro Antonio Sánchez per anunciar la seva dimissió com a president de Múrcia
Múrcia

Dimiteix el president de Múrcia, investigat per corrupció

Pedro Antonio Sánchez dimiteix un dia abans que comencés el debat de la moció de censura impulsada pel PSOE

RedaccióActualitzat

El president de Múrcia, el popular Pedro Antonio Sánchez, ha presentat aquest matí la seva dimissió a la presidenta del Parlament regional, Rosa Peñalver. Sánchez, que ha comparegut en roda de premsa, ha dit que pren la decisió per evitar un govern del tripartit a Múrcia, que segons ell "està tancat", en referència a un hipotètic acord de govern entre PSOE, Podem i Ciutadans. El popular ha afegit: "El que està passant no és just però tinc a la mà evitar una injustícia més gran, que és condemnar la regió de Múrcia."

Sánchez està sent investigat en el cas Auditori de presumpta corrupció urbanística. Sobre això ha dit que espera que "la justícia segueixi treballant sense cap pressió ni cap condicionament" i ha afegit que "m'agradaria que en aquest país es posés amb més valor la presumpció d'innocència". Ahir, a més, el jutge del cas Púnica va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia d'imputar-lo per suposats delictes de frau, suborn i revelació d'informació amb relació amb aquesta xarxa de corrupció.

L'anunci ha tingut lloc un dia abans de la moció de censura contra ell, que s'havia de debatre aquest dimecres i votar dijous, i que va ser impulsada pel PSOE fa uns dies.

Amb la dimissió, el PP s'estalvia perdre el govern de Múrcia ja que Ciutadans estava disposat a donar suport a la moció de censura socialista.

Sánchez va guanyar les eleccions autonòmiques al maig del 2015 i un mes després va ser investit president, gràcies a l'acord del seu partit, el PP, amb la formació taronja, que li havia retirat el seu suport.

Seguirà liderant el Partit Popular de Múrcia

Tot i haver presentat la seva renúncia, Sánchez seguirà com a president del PP regional, segons han confirmat a EFE fonts populars, que han afegit que mantidrà el seu escó a l'assemblea regional.

Fernando López Miras serà proposat com a candidat

El coordinador regional del PP de Múrcia, Fernando López Miras, serà proposat com a candidat de la formació per substituir Pedro Antonio Sánchez.

Amb 33 anys, López Miras, és llicenciat en dret i MBA en Direcció i Administració d'Emrpeses. Ha estat gestor del Banc Espanyol de Crèdit i del Banc de València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut