Imatge d'arxiu de Marcos Martínez quan sortia detingut de la Diputació. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Marcos Martínez quan sortia detingut de la Diputació. (Foto: EFE)
Madrid

Dimiteix el president de la Diputació de Lleó, però manté la seva acta de diputat provincial

Marcos Martínez afirma que ho fa "per no perjudicar el normal desenvolupament de les institucions"

RedaccióActualitzat

A través d'un document escrit al registre de la Diputació de Lleó. Així ha comunicat Marcos Martínez la seva decisió de renunciar a la presidència de la Diputació de Lleó. Al·lega que la seva situació processal és "injusta" perquè considera que no se li pot atribuir haver fet "cap activitat il·lícita penal". Per això i perquè és totalment "innocent", ha decidit mantenir la seva acta de diputat provincial. Tot això ho fa, continua el text, "per no perjudicar el normal desenvolupament de les institucions".

Marcos Martínez ha fet arribar la carta des de la presó, on va ingressar després de la seva imputació a l'Operació Púnica, una investigació a l'Audiència Nacional sobre una presumpta trama d'adjudicacions i comissions il·legals.

A banda de la Diputació lleonesa, l'Operació Púnica s'estén a les localitats de Valdemoro, Collado Villalba, Casarrubuelos i Torrejón de Velasco, governades pel PP. El partit manté el tutelatge a aquests ajuntaments fins passades les eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2015.

Més que d'una gestora, l'opció de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, és la de situar al capdavant d'aquestes agrupacions a persones de la seva més completa confiança.

Aguirre va decidir apartar els alcaldes detinguts en el marc d'aquesta operació, una decisió que va ser ratificada pel comitè de direcció.

Anar al contingut