Madrid

Dimiteix el president d'Astroc, Enrique Bañuelos, símbol de la bombolla immobiliària

El principal accionista d'Astroc, Enrique Bañuelos, ha presentat la seva dimissió com a president i membre del Consell d'Administració de la immobiliària valenciana. En una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia s'ha limitat a informar que Bañuelos ha comunicat al consell "de la seva decisió personal de finalitzar la seva etapa com a president i membre del Consell d'Administració". De fet, fa just un mes, a la Junta General d'Accionistes de la companyia, el president ja va dir que s'estava plantejant deixar el càrrec. Amb la marxa de Bañuelos d'Astroc, cau tot un símbol de la bombolla immobiliària.

Actualitzat
La dimissió de Bañuelos s'ha produït com a conseqüència de la caiguda borsària soferta el passat mes d'abril. Aleshores, les accions de la immobiliària van desplomar-se des del màxim de 72,35 euros -assolit el mes de febrer passat- fins a un mínim inferior a 10 euros.

Arran del fort cop rebut, Bañuelos va cedir poder en favor d'un nou conseller delegat, Juan Antonio Alcaraz, que pocs dies després d'assumir el càrrec va anunciar un ambiciós pla per a la companyia. El seu projecte passava per la fusió d'Astroc amb Rayet Promociones i Landscape, que Astroc controla al 49%. Al nou grup fusionat s'uniria també la catalana Aisa, que ahir va confirmar que està en converses amb Astroc, però sense que encara s'hagi arribat a un acord econòmic.

La dimissió de Bañuelos i el nomenament d'Alcaraz no són els únics canvis amb els quals Astroc pretén netejar la seva imatge, ja que també està previst que el nou grup immobiliari prengui el nom de Landscape.

Tot i abandonar el càrrec, Bañuelos segueix sent el principal accionista amb el 31,4% del capital social de la companyia, que posseeix a través de la societat CV Capital.
Anar al contingut