Londres

Dimiteix el "número 2" de la policia de Londres pel cas de les escoltes il·legals del "News of the World"

El subscomissari en cap de la Policia Metropolitana de Londres, John Yates, ha dimitit aquesta tarda pel cas de les escoltes il·legals del "News of the World", un dia després d'haver-ho fet el seu cap, el comissari Paul Stephenson. Yates va estar a càrrec de la primera investigació policial del cas de les punxades telefòniques, iniciat el 2006, però el 2009 el va donar per tancat i va considerar que no era necessari reobrir les indagacions.

Actualitzat
La posició de Yates era pràcticament insostenible després que aquest diumenge va dimitir per sorpresa el comissari en cap de Scotland Yard, Paul Stephenson, per la seva relació amb Neil Wallis, un exsubdirector del "News of the World" detingut la setmana passada per la seva suposada implicació en les punxades telefòniques del tabloide.
 
Yates, que fins a última hora s'ha resistit a dimitir, va ser qui va supervisar la contractació de Wallis com a consultor de la Policia Metropolitana de Londres, feina que va mantenir fins al setembre del 2010, quan ja havia esclatat l'escàndol de les escoltes.

Poc abans, el subcomissari havia assenyalat als periodistes que no tenia intenció de renunciar perquè no havia fet res incorrecte però, pel que sembla, havia de ser suspès per la comissió disciplinària de la policia, reunida avui pel seu cas.

Amb la renúncia de Yates, que ha estat acceptada, Scotland Yard ha de renovar els seus dos principals responsables quan només falta un any perquè se celebrin els Jocs Olímpics de Londres el 2012, que plantegen un extraordinari repte per a la seguretat d'una ciutat de vuit milions d'habitants.

L'alcalde de Londres, Boris Johnson, ha dit que la dimissió de Yates és "lamentable" però que es tracta de "la decisió correcta", les mateixes paraules que ha utilitzat per referir-se a la renúncia de Paul Stepehnson.

Tant Stephenson com Yates tenen previst declarar aquest dimarts davant el comitè d'Interior de la Cambra dels Comuns sobre el cas de les escoltes del "News of the World", una bola de neu que ja ha causat quatre dimissions des de divendres passat.

La policia està sent molt pressionada perquè, a més de tancar la investigació de les escoltes il·legals, diversos agents van acceptar durant anys suborns del tabloide a canvi d'informació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut