El fins aquest dimarts ministre d'Economia, Emmanuel Macron, sortint de l'Elisi en una imatge d'arxiu (EFE)
El fins aquest dimarts ministre d'Economia, Emmanuel Macron, sortint de l'Elisi en una imatge d'arxiu (EFE)
París

Dimiteix el ministre d'Economia francès, Emmanuel Macron, amb vista a les presidencials de l'any que ve

Hollande li ha acceptat la dimissió i ha nomenat com a substitut el titular de Finances, Michel Sapin

Actualitzat

El ministre francès d'Economia, Emmanuel Macron, ha presentat la seva dimissió al president de la República, François Hollande, després d'haver fet públiques en diverses ocasions les seves discrepàncies amb la línia del govern. Hollande li ha acceptat la dimissió i ha nomenat com a substitut el titular de Finances, Michel Sapin, que passa a assumir les dues carteres.

El fins aquest dimarts ministre d'Economia ha renunciat al càrrec "per consagrar-se al seu moviment politic", anomenat "En marxa". Macron ha justificat la seva decisió per la voluntat de ser lliure d'oferir les seves pròpies anàlisis sobre la situació del país i les solucions que necessita. L'exministre no ha mostrat obertament la seva aspiració d'optar a la presidència del país, però sí que ha dit que confia que la seva acció pugui transformar França "a partir de l'any que ve", quan hi haurà les eleccions. De fet, el nom de Macron apareix destacat en les darreres enquestes que s'han fet sobre hipotètics aspirants a la presidència en les eleccions de la primavera vinent.

La tensió entre el ministre d'Economia i la resta de l'executiu va arribar al seu punt màxim el mes de juliol, quan en un míting el ministre va dir que França és un país "fart de promeses incomplertes", unes paraules que li van valdre un toc d'atenció del primer ministre, Manuel Valls.

El portaveu de l'Elisi ha anunciat la renúncia "també per raons personals" de la ministra d'Ultramar, George Pau-Langevin, que serà rellevada per Ericka Bareigts, fins ara secretària d'estat d'Igualtat.

Anar al contingut