El ministre d'interior francès, Bruno Le Roux
El ministre d'interior francès, Bruno Le Roux
París

Dimiteix el ministre de l'Interior francès pels contractes que feia a les seves filles

Les dues filles de Bruno Le Roux van cobrar 55.000 euros en diversos contractes curts entre els anys 2009 i 2016

RedaccióActualitzat

Dimiteix el ministre de l'Interior fracès, Bruno Le Roux, hores després que la Fiscalia Nacional Financera de França obrís una investigació contra ell al contractar les seves dues filles com a assistents parlamentàries quan encara eren menors d'edat.

Le Roux ha explicat que ha presentat la seva renúncia al president francès, François Hollande, ja que "la seva responsabilitat és preservar l'acció governamental". Tot seguit, la presidència de la República ha anunciat que Mathias Fekl, fins ara secretari d'Estat i de Comerç Exterior, serà el substitut de Le Roux com a ministre d'Interior.

El Ministeri Públic ha difós un comunicat per xarxes socials on afirma que "a tenor de les revelacions concernents a Bruno Le Roux, la Fiscalia Financera ha obert avui una investigació preliminar sobre els fets denunciats".

En declaracions al mateix canal, el ministre ha reconegut haver-ho fet, però ho ha justificat dient que eren simples feines a estudiants en períodes de vacances. Una de les seves filles va ser contractada per primera vegada quan només tenia 15 anys i l'altra quan en tenia 16. Les feines es van anar succeint des del 2009 fins l'any passat, amb un total de 14 contractes per a una de les filles i 10 per a l'altra.

Un total de 55.000 euros

Segons el programa "Quotidien" de la cadena TMC, els contractes, que duraven només uns dies, van ser remunerats amb entre 850 i 3.500 euros mensuals, amb un total de 55.000 euros.

Tot i que la pràctica en sí mateixa no és il·legal, la cadena de televisió ha explicat que hi ha dubtes sobre alguns d'aquests contractes, ja que es van fer en períodes en què les filles de Le Roux estaven fent altres activitats com viatges becats a l'estranger.

En concret, la televisió ha apuntat que en un dels períodes en què una de les filles va treballar pel seu pare l'any 2013, estava fent un treball becat a Bèlgica. Un altre dels contractes, amb data del 2015, cobria dates en què la filla tenia classes a París. A tot això, el ministre ha assegurat que moltes d'aquestes tasques es podien fer a distància.

La investigació ha estat encarregada a l'Oficina Central de Lluita contra la Corrupció i les Infraccions Financeres i Fiscals (OCLCIFF), el mateix organisme que s'encarrega del "cas Fillon", després d'haver-se revelat que havia contractat a la seva dona com a assistenta parlamentària.

Cazeneuve es reunirà amb ell els pròxims dies

Le Roux, de moment, és objecte només d'una investigació preliminar, però la seva continuïtat està en entredit després que el primer ministre, Bernard Cazeneuve, va exigir "exemplaritat i rigor" a tots els càrrecs públics.

El ministre de l'Interior, que fa quatre anys que ostenta aquest càrrec, s'entrevistarà amb el cap del govern en les pròximes hores.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut