El líder del PS francès, Jean-Christophe Cambadélis, aquest diumenge anunciant la seva dimissió
El líder del PS francès, Jean-Christophe Cambadélis, aquest diumenge anunciant la seva dimissió

Dimiteix el líder del Partit Socialista de França per la desfeta històrica

Jean-Christophe Cambadélis ho ha anunciat pocs minuts després de fer-se públics els sondejos que han atribuït entre 27 i 49 diputats al seu partit

RedaccióActualitzat

Quan encara només es coneixen els sondejos de la segona volta de les eleccions legislatives franceses, que s'han celebrat aquest diumenge, el partit que governa el país des de fa 5 anys s'ha quedat sense lideratge.

El primer secretari del Partit Socialista francès, Jean-Christophe Cambadélis, ha trigat només uns minuts després que es tanquessin els col·legis electorals a anunciar la seva dimissió. Els sondejos han atribuït al seu partit només entre 27 i 49 diputats a l'Assemblea, quan el 2012 van aconseguir 284 diputats, gairebé majoria absoluta.

Això ha estat suficient perquè Cambadélis hagi sortit a anunciar la dimissió i a admetre el "triomf incontestable" del partit del president de la República, Emmanuel Macron, i la "derrota inqüestionable" de l'esquerra i del socialisme:

"Cal construir una nova oferta política d'esquerres per contrarestar el neoliberalisme i el nacionalisme. L'esquerra ha de canviar forma i fons, idees i organitzacions, obrir un nou cicle. Cal tornar a pensar les arrels del progressisme, que són l'estat del benestar i l'extensió constant dels drets."

Cambadélis ha admès també que els ciutadans han escollit donar tot el poder al president, però també s'ha queixat que la majoria que tindrà a l'Assemblea "no reflecteix la realitat social del país."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut