Barcelona

Dimiteix el director general de Caixa Catalunya

El director general de Caixa Catalunya, Josep Maria Loza, ha anunciat la seva dimissió durant la presentació de resultats de l'entitat el 2007. Ho fa per motius personals, ha assegurat, i ha obviat les informacions d'alguns entorns financers que defineixen la seva relació amb el president de l'entitat d'estalvi, Narcís Serra, de "tensa". Segons ha explicat, la seva intenció era deixar el càrrec durant la segona meitat del 2008, però davant la situació econòmica actual considera que el relleu s'ha de fer com més aviat millor. Caixa Catalunya va guanyar l'any passat 488 milions d'euros, gairebé un 40% més que el 2006.

Actualitzat

Durant la presentació dels resultats de Caixa Catalunya del 2007, Loza ha explicat que presentarà la seva dimissió al Consell d'Administració d'aquest dimecres, tot i que no es formalitzarà fins al proper 29 de febrer. Ho fa, segons ha assegurat, per motius personals i familiars i després de nou anys d'ocupar el càrrec. D'aquesta manera, dimiteix abans del que estableixen els terminis legals estipulats a la llei de caixes de la Generalitat, que és als 65 anys.

En l'anunci de la seva decisió, Loza ha assegurat que quan va assumir el càrrec ja va expressar la seva voluntat d'estar-s'hi només deu anys. Una decisió que també va recordar ara fa un any al president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, i que ja ha comunicat al conseller d'Economia, Antoni Castells.

Segons ha explicat el mateix director general de Caixa Catalunya, la seva intenció era deixar el càrrec durant la segona meitat del 2008, però davant la situació econòmica actual considera que el relleu s'ha de fer com més aviat millor, perquè "és un any en què s'hauran de prendre moltes decisions". Així doncs, Loza no ha contestat a les preguntes dels periodistes sobre la seva decisió i ha obviat les informacions d'alguns entorns financers que defineixen la seva relació amb el president de l'entitat d'estalvi, Narcís Serra, de "tensa". Només ha reconegut que es tracta d'una situació anòmala, "però a casa meva també em diuen que sóc diferent".

Amb tot, el president de Caixa Catalunya no ha assistit a l'acte al·legant que no es trobava bé i Loza se'n va sense nomenar un successor com a director general.

Des que va començar la seva activitat, de fet va néixer a la pròpia porteria de l'entitat, Josep Maria Loza va anar escalant posicions dins de Caixa Catalunya fins que el 1998 va ser nomenat director general. Un any més tard va dirigir dos plans estratègics per reestructurar i recuperar la rendibilitat de la caixa catalana. Després d'aconseguir aquests objectius, el 2005 va traçar un tercer pla d'actuació, en què el seu principal objectiu va ser aconseguir un lloc dins del mapa financer espanyol.

Anar al contingut