El fins ara director general de la DGAIA i regidor a Girona, Ricard Calvo, aquest dimarts a Girona (ACN)
El fins ara director general de la DGAIA i regidor a Girona, Ricard Calvo, aquest dimarts a Girona (ACN)

Dimiteix el director de la DGAIA, acusat d'afavorir fundacions on havia treballat

Ricard Calvo, d'ERC, molt qüestionat per CGT, la CUP i CSQP, va contractar a aquestes fundacions serveis per valor de 98 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El màxim responsable de la DGAIA, la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat, Ricard Calvo, ha dimitit aquest dimecres després que se l'acusés d'haver afavorit dues fundacions que gestionen centres de menors a les quals ell havia estat vinculat. De fet, està en excedència d'una d'aquestes adjudicatàries del govern.

Calvo, que és militant d'ERC, també ha abandonat el càrrec de regidor d'aquest partit a Girona. Ha desvinculat la doble dimissió de les acusacions, i assegura que és deguda al cansament per la tensió diària de compaginar les dues funcions:

 "Aquesta combinació d'exigència quant al departament i la Direcció General, i amb la mirada molt focalitzada en la meva persona, suposa una tensió afegida, un pes afegit."

Segons la CGT, un cas de corrupció i de "portes giratòries"

El Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha confirmat la dimissió i ha informat que els càrrecs que va tenir Calvo en les entitats adjudicatàries van ser de tresorer de Plataforma Educativa i de responsable tècnic de projectes a Fundació Acció Social Infància, FASI. Aquestes dues entitats s'han beneficiat de contractes per valor de 98 milions d'euros per gestionar centres de menors.

El sindicat CGT denuncia des de fa mesos la gestió de Calvo al capdavant de la DGAIA, que qualifica com a cas de corrupció i de "portes giratòries". Segons la CGT, Calvo va exercir a FASI no només de director de projectes, sinó també de director general. Denuncien que, a més, aquesta entitat paga preus molt per sobre de mercat pel lloguer de pisos i locals que fa servir com a centres de menors, i que lloga a empreses de les quals és copropietària.

Arran d'aquestes denúncies, fa un mes la CUP va demanar la dimissió de Calvo. També Catalunya Sí que es Pot va exigir que la consellera Dolors Bassa donés explicacions al Parlament. Llavors la consellera va expressar la seva "plena confiança" en Calvo.

Anar al contingut