Nova York

Dimiteix el cap de l'ONU a la República Centreafricana pels casos d'abusos sexuals comesos per cascos blaus

Ban Ki-moon s'ha mostrat avergonyit i angoixat per les contínues informacions sobre abusos sexuals per part de personal de l'ONU

RedaccióActualitzat

El cap de les tropes de l'ONU a la República Centreafricana, Babacar Gaye, ha dimitit per les nombroses denúncies que assenyalen els Cascos Blaus com a responsables d'abusos sexuals, segons ha informat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon.

"Avui he acceptat la dimissió del meu representant especial i cap de la MINUSCA", ha anunciat Ban en una roda de premsa celebrada a la seu de l'organització internacional, a Nova York, per donar compte d'aquestes denúncies.

El secretari general de Nacions Unides ha valorat "els incansables esforços de Gaye per la pau, la seguretat i la reconciliació al llarg d'una distingida carrera a la República Centreafricana en circumstàncies extremadament difícils i amb una crisi sense precedents. L'explotació sexual és un flagell global i un desafiament sistemàtic que exigeix ​​una resposta conjunta", ha sostingut.

Fa un parell de mesos, un informe de l'ONU va denunciar que els Cascos Blaus pagaven habitualment per obtenir sexe allà on estaven de missió. La fam, la pobresa o les condicions de vida precàries empenyen centenars de dones de països pobres a vendre el seu cos. El comerç del sexe es fa amb diners, però també a canvi de joies, perfums o mòbils.

Missatge a les víctimes

El secretari general de l'ONU ha aprofitat per enviar un missatge a les víctimes dels crims comesos pels Cascos Blaus i ha remarcat que l'ONU "farà tot el possible per assumir la seva responsabilitat institucional i salvaguardar la seva dignitat." El cap de l'ONU ha demanat a les víctimes que "facin un pas endavant" per evitar que la impunitat s'uneixi al sofriment causat per aquests crims.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut