Dimarts xafogós i amb més núvols

A les capes altes i mitjanes de l'atmosfera s'acostarà un solc d'aire fred. La combinació d'aquest aire fred amb la calor superficial farà tornar les tempestes. Les temperatures mínimes pujaran una mica, però les màximes començaran a baixar pel nord i nord-oest.

Alberto AlcántaraActualitzat
Les condicions meteorològiques començaran a canviar aquest dimarts. Seran els primers símptomes d'un canvi important. L'aire càlid començarà a trontollar. A les capes altes i mitjanes de l'atmosfera s'acostarà un solc d'aire fred. La combinació d'aquest aire fred amb la calor superficial farà tornar les tempestes.

A banda de la nuvolositat d'evolució, també es preveu un augment de la nuvolositat matinal cap al litoral i prelitoral. Serà una continuació de la massa de núvols procedent del País Valencià, associada a l'aire càlid. A diferència de dilluns, aquests núvols seran més compactes i no descartem febles precipitacions en aquest sector. Pluges minses, però acompanyades de fang. Hi haurà més clarianes al principi cap al nord-oest. A partir del migdia, creixeran les nuvolades d'evolució i els primers ruixats a punts del Pirineu i Prepirineu occidental. No descartem tampoc alguna tempesta localment intensa per ponent. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Protecció Civil de la Generalitat ha iniciat la Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT.

Les temperatures mínimes pujaran una mica, però les màximes començaran a baixar pel nord i nord-oest. La xafogor no afluixarà a la costa.

Al País Valencià i les Balears, cel més ennuvolat i ambient encara molt calorós. Possibilitat d'alguna tempesta a les serralades interiors.

I els pròxims dies...

El canvi de temps important es concretarà a mitjans de setmana. Entre dimecres i dijous, l'arribada d'un front portarà més tempestes i un descens notable de la temperatura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut