El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, mostra el projecte de millora de la C-55, acompanyat del conseller de Territori i Sosten…
Manresa

Dimarts comencen les obres de millora de seguretat viària a la C-55, que duraran 6 mesos

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que dimarts començaran les obres de millora de la carretera C-55 a l'alçada de Manresa. El principal objectiu de les obres és reduir l'accidentalitat d'aquesta via, i duraran 6 mesos.

RedaccióActualitzat
A partir de dimarts, i durant 6 mesos, alguns trams de la carretera C-55 seran subjecte d'obres per millorar la seguretat viària. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha estat avui al tram d'aquesta via que passa per Manresa acompanyat per l'alcalde de la capital del Bages, Valentí Junyent, per anunciar l'inici d'aquestes obres, que tenen per objectiu contribuir a reduir l'accidentalitat d'aquesta carretera, que registra trànsits d'uns 28.000 vehicles diaris de mitjana.

Els trams on s'actuarà són el nus que enllaça Sant Pau i Manresa, on es construirà un nou accés a la carretera C-1411z, i el tram de Castellbell i el Vilar, on l'objectiu principal és la redistribució dels carrils. Aquesta intervenció satisfà parcialment les expectatives del territori. El conseller Vila ha reconegut que no hi ha intenció de desdoblar o fer gratuïta, per als residents de la comarca, la C-16, que era la demanda principal dels veïns. "Jo no en preveig la gratuïtat, sincerament, l'altra cosa és que fent algun tipus d'actuació puguem millorar-ne el rendiment", ha dit Vila en declaracions.

En un principi, les obres duraran 6 mesos, tindran un cost d'1,2 milions d'euros i inclouen tasques de redistribució de carrils, el reforç de la separació dels sentits de circulació o la millora d'incorporacions i sortides de la carretera. Abans de tot, però, durant les primeres dues setmanes, es duran a terme les tasques preliminars de senyalització, prospeccions i desviament de serveis per les obres temporals.





Anar al contingut