Andanes plenes aquest dilluns novament a causa de la vaga
Andanes plenes aquest dilluns novament a causa de la vaga
Barcelona

Baixa un 30% el passatge en el segon dilluns de vaga al metro de Barcelona

Els sindicats asseguren que un 95% de la plantilla ha seguit l'aturada, que ha causat diverses aglomeracions a primera hora

RedaccióActualitzat

El segon dilluns de vaga al metro de Barcelona ha acabat sense incidències destacades, a banda de diverses aglomeracions a primera hora, en la franja entre les set i les nou del matí. El passatge ha disminuït un 30% respecte al d'un dia laboral ordinari, segons ha informat TMB. Els sindicats, per la seva banda, ha xifrat en un 95% de la plantilla el seguiment de l'aturada.

Els principals problemes s'han registrat en la primera franja d'aturades. A les estacions de Sagrera i Sagrada Família, s'han fet restriccions perquè no s'acumulessin més passatgers a les andanes. El Departament de Treball de la Generalitat ha decretat serveis mínims del 40%. Això fa que la freqüència de pas dels combois durant aquestes dues hores hagi estat d'entre vuit i deu minuts.

Durant la segona franja de l'aturada, el nombre d'usuaris s'ha reduït un 28% en comparació amb un dia laborable normal. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), no s'han registrat incidències ni ha estat necessari gestionar els fluxos de passatge, com sí que ha ocorregut entre les 7.00 i les 9.00 hores.

En l'última franja d'aturades del dia, entre les 20.30 i les 22.30 h, només han circulat un 20% dels combois habituals, atès que s'ha desenvolupat en les anomenades hores vall.

 

 

Amb aquesta vaga, els sindicats protestaven contra la situació a l'entorn del conveni col·lectiu, la negociació del qual entre comitè d'empresa i direcció està encallada des de fa mesos. Si les negociacions continuen encallades, hi ha convocada una nova vaga per dilluns de la setmana vinent.

Aquesta setmana, les dues parts s'han tornat a reunir amb la mediació del departament de Treball, però no han arribat a cap acord. Per això, els sindicats han decidit mantenir la vaga indefinida els dilluns no festius.

Fonts sindicals han explicat que hi ha hagut avenços en matèries com la conciliació, els permisos o la protecció de les dones embarassades, però "insuficients" per desconvocar la vaga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut