Carles Puigdemont durant l'acte d'aquest dimarts a la ciutat de Gant (EFE)
Carles Puigdemont durant l'acte d'aquest dimarts a la ciutat de Gant (EFE)
Barcelona

Dilluns podria arrencar l'anomenat Consell de la República, presidit per Puigdemont

Després el Parlament investiria Jordi Sànchez president de la Generalitat, segons l'acord de JxCat i ERC, i amb la decisió pendent de les bases de la CUP

RedaccióActualitzat

El dia abans del primer ple del Parlament, s'intensifiquen les negociacions per formar govern. Tot apunta que la sortida es podria concretar dilluns que ve amb la posada en marxa a Brussel·les de l'anomenat Consell de la República, que presidiria Carles Puigdemont. Després, el Parlament podria investir Jordi Sànchez president de la Generalitat. Així es desprèn de l'acord a què haurien arribat Junts per Catalunya i ERC, i que la CUP ha de sotmetre a les seves bases aquest cap de setmana.

De moment, els cupaires qualifiquen l'acord "de fireta" i no veuen clara la proposta per legitimar Puigdemont. Aquest dijous podria ser un dia clau perquè la CUP presenta una esmena al Parlament on demana que es refermi la declaració d'independència del 27 d'octubre. La mesa l'ha tramitat, però Ciutadans i el PSC ja han demanat que es reconsideri perquè podria comportar una querella. Els grups independentistes estan negociant un pacte mentre Carles Puigdemont ha obert per primer cop la porta a fer un pas al costat.

Els vuit senadors que representaran el Parlament

Mentrestant, ja se sap el nom dels vuit senadors que representaran el Parlament a la cambra alta. A partir d'ara la cambra els haurà de validar i després seran elegits formalment en un ple específic. Són Josep Lluís Cleries i Marta Pascal, de Junts per Catalunya; Mirella Cortès i Bernat Picornell, d'ERC; Lorena Roldán i Xavier Alegre, de Ciutadans; l'expresident de la Generalitat José Montilla, del PSC, i Sara Vilà, dels Comuns.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatPDeCATInvestiduraCUPPPEn comúPSCCsERCJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut