Dilluns més ennuvolat i ventós

Dilluns serà un dia ventós i de cel canviant, ennuvolat pel pas d'un front que portarà alguns ruixats i farà baixar una mica més la temperatura. Fins a mitjans de setmana estarem influenciats per la mateixa dinàmica de vents del nord-oest.

Actualitzat

Dilluns començarà amb un fenomen destacat: el vent. La dorsal de l'anticicló de les Açores i els centres de baixes pressions situats al nord de l'Atlàntic generaran un passadís ventós que marcarà la primera fase de la setmana. El vent arrossegarà un nou front de núvols, poc actiu.

El front avançarà a gran velocitat i això farà que l'estat del cel es vegi força canviant al llarg de la jornada. Els núvols aniran a més de matinada, de manera que a primera hora del dia tindrem un cel enterbolit o tapat gairebé arreu, amb núvols més compactes cap al nord-oest del país i més prims cap a l'est. Justament en aquest quadrant poden caure algunes precipitacions. A la resta, la pluja serà molt menys probable.

A la tarda, la nuvolositat serà més espessa. Podria arribar a plovisquejar, però els ruixats més significatius es continuaran localitzant cap al nord-oest. De cara al tram final del dia, els vents del nord-oest escombraran gairebé tots els núvols, tret del vessant nord del Pirineu, on continuarà tapat i amb risc de precipitacions. Allà, la cota de neu baixarà fins als 1.800 metres.

Les temperatures mínimes quedaran condicionades per l'augment de la nuvolositat al llarg de la matinada. Poden baixar una mica, però en conjunt no canviaran gaire. Les màximes tornaran a baixar una mica cap a ponent.

Com ja hem destacat, el vent es reforçarà: a primera hora el mestral a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, després el vent de ponent a bona part del país, sobretot  a cotes altes. De cara a la tarda i nit, el vent del nord-oest bufarà amb més força no només a l'extrem sud, també al Pirineu. La tramuntana s'intensificarà a l'Empordà. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per aquest motiu. S'esperen cops d'uns 100 km/h.

Al País Valencià, els núvols deixaran algunes pluges febles a l'interior de Castelló. El vent de ponent bufarà amb cops forts a la mateixa província i també a València. També hi haurà vents forts de l'oest i nord-oest a les Balears, a banda de núvols abundants amb risc d'alguns ruixats febles.

I els pròxims dies...

La Vall d'Aran serà la zona del país més exposada a les precipitacions degut al flux de vents del nord-oest.  A partir de dimecres, mestral i tramuntana aniran de baixa, els núvols seran menys abundants i les temperatures pujaran.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut