Cel enterbolit pel pas de núvols alts i mitjans

Els núvols alts i mitjans marcaran la primera jornada de la setmana. El vent del sud-oest s'intensificarà al Pirineu i les temperatures tocaran sostre a punts de muntanya. En canvi, baixaran una mica a la costa. Màximes estivals, d'entre 30 i 35 ºC.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Un dia més continuarem dominats per una gran zona de baixes pressions, amb diversos centres d'acció, situada a l'Atlàntic. El pas de núvols s'accentuarà, igual que el vent. El vent del sud-oest bufarà moderat, amb cops forts al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per aquest motiu. També hi haurà alguns cops moderats de sud-est a la vall de l'Ebre.

Cel enterbolit. La pertorbació no pararà de generar bandes de núvols, que passaran per casa nostra i deixaran el cel enterbolit. No descartem clarianes transitòries, però, en conjunt, la nuvolositat serà abundant i ens acompanyarà durant tot el dia. Seran núvols alts i mitjans, que en general no deixaran pluja. També es mantindrà la possibilitat de formació d'alguns bancs de boira costanera, més probables cap a la costa de l'Empordà.

Ambient d'estiu. Avui arribarà el màxim d'aire càlid a les capes altes atmosfèriques, i es mantindrà l'ambient estiuenc. Les màximes pujaran cap al nord-oest i cotes elevades, però baixaran un pèl cap a la costa i el prelitoral. El mercuri arribarà a valors de juny o juliol, amb màximes que es mouran entre els 30 i els 35 ºC.

I dimarts...

Arribarà una banda de núvols més activa, que pot deixar alguna gota al nord-oest i núvols abundants a la resta. Les temperatures baixaran, tret de la costa, on tornaran a repuntar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut