Imatge d'arxiu d'una escola
Imatge d'arxiu d'una escola
Barcelona

Dilluns comença la preinscripció per a un curs amb menys alumnes a P-3 i més a Primària i Secundària

La consellera Irene Rigau ha explicat el procés de preinscripció escolar, que comença dilluns i acaba el 22 de març. Hi haurà 1.066.000 places escolars, 6.200 més que aquest curs, a causa de l'augment dels alumnes a Primària i ESO. A P-3, en canvi, hi haurà 900 nens i nenes menys.

RedaccióActualitzat
El curs que ve hi haurà a Catalunya 1.066.000 places escolars, 6.200 més que aquest curs, amb un creixement notable a Primària i Secundària, i menys oferta de P-3. Són algunes de les principals característiques del curs que ve i que ha explicat avui la consellera d'Ensenyament en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Irene Rigau ha explicat que a partir del dilluns dia 11 i fins al 22 de març es farà la preinscripció escolar per als alumnes que l'any que ve faran Educació Infantil, Primària i ESO. La caiguda demogràfica farà que hi hagi gairebé 900 alumnes menys de P-3, però l'augment d'estudiants a Primària i ESO fa que s'ofereixin 6.200 places noves.

Respecte als centres, n'hi ha cinc que no obriran inscripcions a P-3 i, per tant, aniran desapareixent progressivament, i una escola, la Can Montllor de Terrassa, que s'integrarà a un altre centre.

Les previsions apunten que el 98,7% de les famílies demanarà un servei finançat per diners públics. La matriculació començarà el 10 de juny.



Anar al contingut