Dijous assolellat amb ambient càlid

S'acosta un front. Temps assolellat amb núvols per l'arribada d'un sistema frontal a darrera hora del dia. Serà el primer i l'únic front de la setmana i, a més, serà poc actiu. Les precipitacions no sortiran del Pirineu. Temperatures càlides al migdia que tocaran els 20 ºC.

Actualitzat

Un sistema frontal s'acostarà a casa nostra al llarg del dia i estarà a tocar de les comarques de Lleida a darrera hora. No serà gaire actiu i les precipitacions es quedaran restringides al Pirineu. Serà de cara a divendres quan escombrarà l'est del país amb alguns ruixats.

Sol i núvols que viatjaran d'oest a est. Farà sol durant la major part del dia. Al matí només hi haurà núvols a les comarques de Girona associats al pas d'un sistema frontal càlid. Durant la tarda i vespre, serà quan els núvols més compactes taparan les comarques del Pirineu. De precipitacions, se n'esperen poques, concentrades al vessant nord del Pirineu i amb una cota de neu a la tarda de 1.800 metres que baixarà a la nit a la Vall d'Aran a 1.400 metres. La part més activa del front arribarà de matinada i a primeres hores de divendres.

Temperatures suaus. Matí fred, amb glaçades a les comarques del Pirineu i Prepirineu. La caiguda tèrmica més gran es donarà a les comarques de Girona de fins a 10 graus en alguns punts. Només al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre el mestral afavorirà unes mínimes altes, per sobre dels 10 ºC. Les màximes es mantindran altes arreu, amb un nou ascens a les Terres de l'Ebre i Pirineu de Lleida. Els valors més alts del dia pujaran per sobre dels 18 ºC.

I per als propers dies...

Predominarà el sol i l'estabilitat el que queda de setmana només amb una excepció. Només divendres el pas del front provocarà ruixats matinals a les comarques de Barcelona i Girona, amb una clara tendència a ser més localitzats amb el pas de les hores. Temperatures sense extrems, és a dir, sense calorades ni fredorades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut